Wonderwaan 35 – De wilde vaart & De Groote Oorlog

het themadubbelnummer met twee omslagen en zeven verhalen.

De wilde vaart

Knal je kayak over de watervallen van de Lethe, loei met je speedboot langs de riffen van het Eerste Nat, of doorkruis het heelal per piratenfregat!

De Wilde Vaart is de reis die schuim en sullen scheidt van echte knakkers en kenaus. Een tocht ook die je naar de boezem der duisternis kan voeren, naar waarheden die je nooit had willen,nooit had mogen ontdekken.

Volg ons op die vaart, o kloeke ontdekkingsreiziger, en open ons de ogen elke keer als wij, de bevangen roergangers, ze weer eens stijf hebben dichtgeknepen.

Verhalen:

De vlucht van de Nautilus door Jaap Boekestein

De knipoog van de meermin door Jack Schlimazlnik

Wanneer de huid gestript is door Saskia van Oostenrijk

De Groote Oorlog

Ook Wonderwaan herdenkt de Groote Oorlog! Ja, die je-weet-wel-oorlog, maar ook elke andere die groot genoeg is om een wereld te doen wankelen. Of denk je werkelijk dat het leed nu wel geleden is?

Sciencefiction vertelt graag over de movers en shakers, de briljante tienerstrategen en de spelers die achter de Foundation met de marionettentouwtjes spelen.Wonderwaan is even geinteresseerd in de “gewone” mens, zijn lot en zijn (on)vermogen zelf iets te doen.

Een nummer voor lezers met socio-politieke bezieling, een fijnbesnaard geweten en/of een exploderende voorliefde voor militaire onomatopoesis.

Verhalen:

De veldtocht door Jan J.B. Kuipers

De blauwe engel door Robbert Jan Swiers

Sebastiaans oorlog door Jan J.B. Kuipers

Kinderspelen door Mark J. Ruyffelaert

 

Rijkelijk geillustreerd. September 2015. 48 pagina’s A4.