Wonderwaan 8 – Iä Yog-Sothoth!

Verhalen

Trô d’diâle – Frank Daman
illustraties: Sarah Adams

De piercing van Priscilla Petersen – Eddy C. Bertin
illustraties: Thierry Girard en Nick Patterson

Fantoompijn – Cornelis Alderlieste
illustratie: Wietse Zeedijk

De ademer van de wateren – Auke Pols
illustraties: Thierry Girard en Nick Patterson

Strip zonder woorden – Thierry Girard

 

Illustraties

omslagillustratie: Sophia Drenth
‘Ik vertel dus ik besta,’ zo zou het levensmotto van Sophia Drenth (1971) kunnen luiden. Na jaren verhalen met het traditionele geschreven woord verteld te hebben, richt zij zich nu meer op beeldende kunstvormen: gemengde technieken, textiele werkvormen en edelsmeden. Zij woont nog altijd in hartje Amsterdam.

illustratie blz 2: Thierry Girard
Thierry Girard (1972) werkt onder de naam MOSHYHITSU (letterlijk: gemaakt door moshy). Hij houdt van het werk van Dante, H.P. Lovecraft, G.Doré, Richard Corben, Bernie Wrightson, Go Nagai en Akira Toriyama. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bands (Baobab, Cain, Pandata), gepubliceerd in enkele Franse tijdschriften (RPG Magazine, Nekkyo) en heeft enkele exposities gehouden. Momenteel werkt hij aan de graphic novel NEKURON en een portfolio gebaseerd op beroemde literaire monsters (Cthulhu, Great God Pan, Bahamut).

Wietse Zeedijk (1978) is afgestudeerd aan de TU Delft als industrieel ontwerper en heeft zijn eigen ontwerpbureau. Hiernaast timmert hij al jaren aan de weg als basgitarist en muziekproducent binnen de Nederlandse muziekscene; hij is o.a. bekend van de band Wyatt en als muzikaal en vocaal begeleider van singer/songwriter Dennis Kolen. De laatste paar jaar is hij de vaste illustrator van drinkebroer Cornelis Alderlieste, en is zijn werk al meermalen in uitgaven van het NCSF verschenen.
Meer werk van Wietse is te vinden op de volgende website: http://www.zeedijk-ontwerp.nl

Sarah Adams is een artistiek enigma. Stukjes van de legpuzzel in linoleumsnede en virtuele inkt zijn te vinden op http://www.debenlogic.net/sarahadams/

Nick Patterson hoopt met zijn tekeningen een gevoel van nieuwsgierigheid op te wekken door bepaalde delen onduidelijk te laten, of door elementen net buiten beeld te houden. Zijn werk wordt interessant door de verbeeldings kracht van de aanschouwer. Hij is een autodidact, die tekent sinds hij een potlood vast kan houden. Zijn droom is om zijn brood te kunnen verdienen met zijn talent. Geniet van zijn werk op: http://www.nicktheartisticfreak.com